Giroflex for life!

In december geven we per verkochte bureaustoel van Giroflex €50 aan het goede doel.

€50 voor het goede doel

Giroflex for life!

Koop in december een nieuwe Giroflex bureaustoel bij Clips en steun het goede doel*. Want per verkochte stoel schenken wij €50 aan 'Kom op tegen kanker' of 'Te Gek?!', de twee goede doelen die we voor dit jaar voor deze actie gekozen hebben. 

Waarom deze goede doelen?

Wie een bureaustoel van Giroflex koopt in onze winkel in Aalst steunt Kom op tegen Kanker. Enkele collega's kregen zelf al te maken met kanker, of hebben iemand in hun dichte omgeving die momenteel keihard vecht of moest vechten tegen de ziekte. Daarom willen we ons steentje bijdragen aan betere preventie en goeie zorg. 

Elk uur krijgen vijf Vlamingen te horen dat ze kanker hebben. Dag en nacht, zeven dagen op zeven. Kanker is dus alomtegenwoordig en raakt ons allemaal. Van ver of van dichtbij. Kom op tegen Kanker strijdt al 30 jaar voor minder kanker, meer genezing en een betere levenskwaliteit voor mensen met kanker, mensen die kanker gehad hebben en hun naasten. Ondertussen is er al heel wat gerealiseerd. Maar er is nog veel te doen. Nog steeds krijgen een vrouw op de vier en een man op de drie met de ziekte te maken voor haar of zijn 75ste verjaardag. Dus moeten we zorgen voor nog betere preventie, nog gerichter wetenschappelijk onderzoek zodat behandelingen verbeterd worden en bijwerkingen verminderen, een nog betere zorg voor al wie door kanker getroffen wordt.

In Clips Asse zetten we ons in voor Te Gek!?. Een goeie vriendin van één van onze collega's stapte vorig jaar uit het leven, en dat deed ons beseffen dat er veel te weinig gesproken wordt over hoe we ons écht voelen. Daarom kozen we ervoor om een actie te doen voor Te Gek!?, een initiatief dat geestelijke gezondheid bespreekbaar wil maken in Vlaanderen.

Te Gek!? is een initiatief dat geestelijke gezondheid bespreekbaard wil maken in Vlaanderen. Selah Sue is meter van het project en Guy Swinnen is hun peter. Over geestelijke gezondheid en psychische problemen wordt amper gepraat, terwijl ongeveer één op vier personen in België ermee te maken krijgt. Het overkomt niet alleen anderen maar ook onszelf, onze kinderen, ouders, familie, vrienden, buren, kennissen... En toch wordt er nog steeds met mondjesmaat over gepraat. Het project Te Gek!? wil die drempel slopen. Het wil geestelijke gezondheid bespreekbaar maken en streeft naar een juiste kijk op mensen met psychische problemen.