Stoffnagel

STOFF + Nagel

20 jaar na het einde van de oorlog ontmoette Hans Nagel de architect en kunstenaar Werner Stoff in de designgemeenschap van Keulen. Hun gedeelde liefde voor goed ontwerp en passie voor kunst leidde tot een creatieve match.

Nagel vertelde Stoff dat hij een ingeving gekregen had tijdens een skivakantie in de Alpen, waarbij een toevallige achteruitwaartse dreun hem dwong de val met zijn hand te breken en er drie vingergaten in de sneeuw werden gecreëerd. De perfecte gaten brachten hem tot het idee van een kandelaar: een mooie, gebeeldhouwde en eenvoudige kandelaar met ruimte voor drie slanke stokjes. Nagel vroeg Stoff om een ontwerp te  maken, en die vraag werd de start van een ongelofelijk avontuur.

De wedergeboorte van Keulen bracht 's werelds eerste kunstmarkt naar de stad. Wereldwijd 'design' was een kracht die alle lagen van de samenleving beïnvloedde, en de kandelaar werd een kunstobject die het individualistische expressionisme symboliseerde, weg van de status-quo. Het wordt beschouwd als een kunstwerk, een persoonlijk statement en een kneedbaar beeldhouwwerk dat klaar staat om de vorm aan te nemen van de unieke creativiteit van de eigenaar.

Tijdloos

De kandelaar was tot voor kort lang niet verkrijgbaar in de winkels, toen het Deense designbedrijf het iconische stuk weer tot leven bracht. Opnieuw gaat de STOFF Nagel-kandelaar naar de schappen over de hele wereld, compleet met nieuw leven ingeblazen originele tekeningen die de vreugde en 'hygge' (gezelligheid) illustreren die het in generaties huizen heeft gecreëerd. Een tijdloos stukje design, gekend over de hele wereld.