Blog

TIP: Feest op tafel

We willen jullie absoluut geen etiquetteregels opleggen, maar we geven héél graag enkele tips mee die handig zijn bij het decoreren van jouw feesttafel. 

Alles start bij jouw servies. Heb je genoeg borden, glazen en bestek om jouw gasten te ontvangen? Je kunt gerust verschillende serviezen combineren, dat maakt jouw tafel wat speelser. Of kom langs bij Clips om jouw collectie aan te vullen. We hebben steeds een gans assortiment van borden, potjes, bekers, glazen en bestek op stock van Asa en Serax. 

Er zijn slechts enkele zaken die vastliggen op tafel: op een correct gedekte tafel leg je de vorken links van het bord, en de messen en eetlepels rechts, met het buitenste bestek voor het eerste gerecht. Voor de volgende gangen werk je naar binnen toe. Het bestek voor het dessert komt boven het bord te liggen. De glazen staan altijd rechts boven het bord. Het glas dat eerst gebruikt zal worden, staat uiterst rechts. Helemaal links zet je een glas voor water. De plaats voor de servetten kies je zelf. En met een extra vatje peper en zout op tafel van Peugeot of Rivsalt ben je helemaal gerust. 

Daarna volgt de decoratie. Let er op dat je deco samen met je servies niet uit meer dan 3 kleuren bestaat, zodat je tafel rust uitstraalt. We geven tijdens de eindejaarsperiode de voorkeur aan warme kleuren zoals goud, groen, rood, zwart,... . 

Een tafelkleed hoeft zeker niet. Je kunt een tafel even feestelijk aankleden met placemats. Je kunt kiezen tussen rechthoekige, ovale of ronde in leer of in riet. Het kleur van je placemat bepaalt het accent van je servies op tafel. Combineer gerust verschillende kleurtinten (bv. lichtblauw en donkerblauw) op jouw feesttafel. Ontdek het assortiment van Asa en LindDNA.

Kaarsjes brengen warmte in je interieur en ook op jouw gastentafel. Combineer verschillende theelichthouders van XL Boom of Dekocandle samen met tafelkaarsen van dezelfde kleuren. Gebruik zeker geen geurkaarsen bij je gastentafel, zo genieten je gasten nog meer van jouw heerlijke diner. Tip: ga bij het decoreren voor asymmetrisch en voor oneven aantallen, zo lijkt het spontaner.

Tijd voor de final touch: bloemen. Wij tippen dit seizoen gedroogde bloemen. Ze krikken je feesttafel ongelofelijk op, en je kunt ze de rest van de winter gewoon laten staan in je interieur. Gedroogde eucalyptus of eenvoudige groene dennentakken geven ook een leuke kerstsfeer op je tafel. Of heb je een leuk ander accessoire? Aarzel dit niet om dit te integreren bij het decoreren, het is tenslotte jouw persoonlijke feesttafel. 

Veel succes!